İş Dünyasında Yapay Zeka-İnsan Etkileşimi Kongresi

Bitiş Tarihi: 22.05.2022
Etkinlik Türü: Kongre
Düzenleyen Birim: Program

Dünyada, yapay zekâ teknolojisinde yaşanan üstel gelişmeler ile birlikte sosyal dünyada, iş dünyasında ve akademi dünyasında köklü bir değişimin yaşanması beklenmektedir. II. Makine Çağı, Yapay Zekâ Çağı, İnsanlık 3.0 ve benzeri isimlerle adlandırılan bu yeni çağ ile bu zamana kadar yerleşik olan alışkanlıklarımız, iş yapış şekillerimiz, kavramlarımız ve tanımlarımız bugünden de hissettiğimiz üzere ‘değişecektir’. Bugün, sosyal ve akademik çevreler yeni çağın getireceklerini tartışmaktadır. Bilgisayar bilimci Alan Kay’in sözleriyle “geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu icat etmektir.” Bugün alacağımız kararlar ve atacağımız adımlar dünyamızın geleceğini belirleyecektir. Eşiğinde olduğumuz bu yeni çağda yapay zekânın nasıl bir rol üstleneceği ve insanoğlu ile nasıl bir etkileşim içerisinde olacağı, sağlam temellere dayanarak yapacağımız öngörüler ve atacağımız adımlar sonucunda belirlenebilir. İş Dünyasında Yapay Zekâ-İnsan Etkileşimi Kongresi, bu problem üzerinde temellenmiştir.

Özet Son Gönderim Tarihi: 30 Ocak 2022

Detaylar için aihb.kapadokya.edu.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.