İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi: 28.10.2021
Etkinlik Türü: Proje
Düzenleyen Birim: Program

Üniversitemiz tarafından "İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru" adı altında insanlığın ve dünyamızın geleceğine ilişkin uluslararası ve disiplinlerarası bir proje hayata geçiriliyor.

28 Ekim Perşembe günü saat 19:30’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak "İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru"  projesinin "Arap Tarihinin Sömürgeci Etkilerden Arındırılması" başlıklı ilk programına, dünyaca ünlü düşünür ve Rice Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Ussama Makdisi konuk oluyor. Moderatörlüğünü Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Cemil Aydın'ın yapacağı programda, Prof. Makdisi ile “İnsanlık ve gezegenimizin geleceği için öngörüler ve daha iyi bir gelecek için ne yapılmalıdır?” konusu masaya yatırılacak.

Projenin resmi web sitesine gitmek için lütfen tıklayınız: İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru Web Sitesi

Prof. Ussama Makdisi
Rice Üniversitesi Tarih Bölümünde öğretim üyeliği görevini yürüten Profesör Ussama Makdisi aynı üniversitede Arap-Amerikan Eğitim Vakfı’nın başkanlığı görevini de yürütmektedir. Lisans eğitimini 1990 yılında Wesleyan Üniversitesinde ve doktorasını 1997 yılında Princeton Üniversitesinde tamamlayan Prof. Makdisi, Modern Arap tarihi, ABD-Arap Devletleri ilişkileri, Osmanlı tarihi, Misyonerlik tarihi ve Mezhepçilik konularında çalışmalar yapmaktadır. Profesör Makdisi'nin "Age of Coexistence: The Ecumenical Frame and the Making of the Modern Arab World" (2019), "Faith Misplaced: the Broken Promise of U.S.-Arab Relations, 1820-2001" (2010), "Artillery of Heaven: American Missionaries and the Failed Conversion of the Middle East" (2008), "The Culture of Sectarianism: Community, History, and Violence in Nineteenth-Century Ottoman Lebanon" (2000) ve editörlüğünü yaptığı "Memory and Violence in the Middle East and North Africa" (2006) adlı kitapları birçok dile çevrilmiştir. Profesör Makdisi'nin uluslararası alanda birçok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Prof. Cemil Aydın
Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Lisans eğitimini 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesinde, yüksek lisansını 1995 yılında İstanbul Üniversitesinde ve doktorasını 2002 yılında Harvard Üniversitesinde tamamlayan Prof. Cemil Aydın, özellikle Osmanlı ve Japon İmparatorluklarının uluslararası ve düşünce tarihi ağırlıklı olmak üzere Modern Orta Doğu Tarihi ve Modern Asya tarihi konularında çalışmalar yapmaktadır.

Etkinlik katılım formu doldurmak için tıklayınız.

Etkinlik Puanı

İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Türk Dili ve Edebiyatı, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri için 10 puan.

Diğer bölümler için etkinlik Katılımı 5'dır.