Alev Alatlı'yı Anlamak Sempozyumu | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Söyleşi
Düzenleyen Birim: Program

2 Şubat 2024 tarihinde ebediyete irtihal eden Üniversitemizin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı, ülkemizin önemli mütefekkir ve yazarlarından Alev Alatlı anısına Kapadokya Üniversitesi tarafından 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde sempozyum düzenlenecektir. “Alev Alatlı ve Eğitim”, “Alev Alatlı ve Düşünce Dünyası”, “Alev Alatlı ve Edebiyat”, “Alev Alatlı ve Bilim” temel başlıkları çerçevesinde davetli katılımcıların sunumlarının yer alacağı sempozyuma, akademik çalışmaları ile kendi alanlarında isim yapmış, aynı zamanda rahmetli Alev Alatlı ve eserleri ile ilgili çalışmalar üretmiş, kendisiyle muhtelif zamanlarda fikir teatisinde bulunmuş yetkin bilim insanları katılacaktır.

Sempozyum Programı

15 Mayıs 2024

09.30-10.30​: Açılış Konuşmaları

10.30-12.30​​: I. Oturum (Alev Alatlı ve Eğitim)

14.00-16.00: ​​II. Oturum (Alev Alatlı ve Düşünce Dünyası)

16 Mayıs 2024

09.30-11.30​​: I. Oturum (Alev Alatlı ve Edebiyat)

11.30-13.30​​: II. Oturum (Alev Alatlı ve Bilim)

Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu;