- Ana Sayfa
- Akademik
- Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
- Program Öğretim Amaçları
Program Öğretim Amaçları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Kapadokya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün öğretim amacı; ulusal ve uluslararası standartlara dayalı mesleki bilgi ve beceri ile donanmış, ekip çalışmalarında etkili görev alabilen, problem çözme becerileri gelişmiş, meslek etiği bilincine ve turizm işletmecisi donanımına sahip gastronomi uzmanı yetiştirebilmek için, bölümün misyonu ile uyumlu 4 program öğretim amacı belirlenmiştir.
- Yiyecek-içecek sektöründeki ve turizm işletmelerindeki gelişmeleri takip eden, araştıran ve uygulayan, mesleki güncel bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olan, alanında uzmanlaşmaya olanak sağlayan, sorumluluk almaktan kaçınmadan mesleğini yerine getiren,
- Mesleki etik kurallarını ve düzenleyici kurum/kuruluşların düzenlemelerini uygulayan,
- Ekip çalışmasına yatkın, ekipte etkili görev alabilen, güçlü iletişim becerilerine sahip,
- Bilim ve teknolojideki yenilikleri izleyen ve kendisini geliştirip sürekli yenileyebilen, uluslararası mesleki standartlarda turizm işletmecisi donanıma sahip şef-yönetici şef- gastronomi uzamanı yetiştirmektir.