- Ana Sayfa
- Akademik
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Fakülte Hakkında
Fakülte Hakkında
Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, hastasını genel sağlığıyla bir bütün olarak gören, ağız sağlığının genel sağlık üzerine etkilerini bilen, tüm hekimlik hizmetlerini koruyucu anlayışla yerine getiren, klinik karar verme ve klinik nedenselleştirmede başarılı, bireysel ve toplumsal düzeyde ağız diş sağlığı sorunlarının tanı, tedavi ve korunmasında gerekli yetkinliklere sahip diş hekimleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığının korunması, oluşabilecek hastalıkların tedavisinin sağlanması, kaybedilen fonksiyonların protetik/restoratif uygulamalarla kazandırılması, diş ve çene ameliyatları gibi konuların eğitimi ve araştırmasını kapsamaktadır.
Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, mezunlarına ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalarına olanak sağlayacak donanımları kazandırmaktadır. Detaylı eğitim programı, öncelikle mezun diş hekiminin sahip olması gereken uluslararası yetkinlikler (www.adee.org) dikkate alınarak hazırlanmıştır. Diş hekimliği eğitimi süresince, grup çalışmaları, öğrenci öncelikli ve aktif öğrenme modelleri uygulanmaktadır.
Diş hekimliği eğitiminin ders müfredatında, ilk yıl temel tıp bilimlerini kapsayan Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya gibi derslerin yanı sıra Manipülasyon dersi de yer almaktadır. Sonraki dönemlerde ağız ve diş sağlığı ile ilgili tanı ve tedavilere yönelik derslerle (Ortodonti, Periodontoloji, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi gibi diş hekimliği alanlarına özgü) devam eden eğitim sürecinde, teorik derslerin yanı sıra laboratuvar uygulamaları ve klinik uygulama ağırlıklı dersler yer almaktadır. Ayrıca öğrenciler, alana özgü mesleki bilgi ve beceriler yanında kişisel gelişimlerini destekleyen “Zaman ve Proje Yönetimi” “Meslek Etiği”, “Matematik ve İstatistik” gibi Küresel Farkındalık dersleri almaktadırlar.
Bölümden mezun olan öğrenciler, “diş hekimi” unvanı alırlar. Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan bir öğrenci kamu kuruluşları, özel muayenehane ve hastanelerde diş hekimi olarak çalışabilmektedir. Kariyerine, Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girerek veya devlet ve vakıf üniversitelerine bağlı sağlık bilimleri enstitülerinde mezuniyet sonrası eğitime devam ederek yön verebilir.