Üniversite Danışma Kurulu | Kapadokya Üniversitesi

Üniversite Danışma Kurulu

Funda F. AKTAN - Başkan

 

1970 İstanbul doğumlu olan Funda Firuz Aktan, 1989 yılında Galatasay Lisesini, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat ve İşletme bölümlerini bitirdi. Price Waterhouse Coopers, Alfa Menkul Değerler A.Ş, Türkiye Garanti Bankası ve Alternatifbank A.Ş.’de finans alanında üst düzey yöneticilik deneyimlerine sahip olan Aktan, Kapadokya Meslek Yüksekokulunun Kurucu Müdürlüğünü ve Mütevelli Heyet Üyeliğini yürüttü. Halen Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR - Üye

 

1972 yılı Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Hasan Ali Karasar lisans öğrenimini 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını 1996 yılında Marquette Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, doktorasını ise 2002 yılında yine Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. 2003 – 2013 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Tarih ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı. Bu süre zarfında, yine Bilkent Üniversitesi Rusya Araştırmaları Merkezi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2003- 2005 yılları arasında da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Orta Asya Çalışmaları Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2013 yılında Atılım Üniversitesi’nde doçent olarak göreve başlayan Karasar, araştırmalarını Siyasi Tarih, Türk Dış Politikası, Uluslararası Politika, Avrasya Çalışmaları, Orta Asya Tarihi ve Politikaları, Stratejik Düşünce Merkezleri ve Dış Politika Yapım Süreçleri konuları üzerinde yürütmektedir. Avrasya ve Bölge Çalışmalarının bir disiplin haline gelmesini sağlayan öncü kişilerden biri oldu. Makaleleri Cornucopia, Europe-Asia Studies, Central Asian Survey, Central Asia-Caucasus Analyst ve Bilig gibi dergilerde yayımlandı. Think-Tanks in Eurasia, Türkiye’de Stratejik Düşünce Kültürü ve Stratejik Araştırma Merkezleri: Başlangıcından Bugüne Türk Düşünce Kuruluşları, Avrasya’da Stratejik Düşünce Kültürü ve Kuruluşları kitaplarının editörlüğünü yapan, Türkistan Bütünleşmesi: Merkezi Asya’da Birlik Arayışları 1991-2001 kitabının yazarı olan Karasar, 2015 yılında yine Atılım Üniversitesi’nde profesör unvanını aldı. Bugüne kadar 35 yüksek lisans tezinin danışmalığını yapan Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, 2014 – 2017 yılları arasında Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ağustos 2017 yılından itibaren Kapadokya Üniversitesi’nde vekâleten sürdürdüğü rektörlük görevine ise 28 Aralık 2017 tarihinde asaleten atandı.

Devrim ÇUBUKÇU - Üye

 

Eczacıbaşı Topluluğu’na 2015 yılında katılan Devrim Çubukçu, Sürdürülebilirlik, Kamu ve Kurumsal Koordinatörlüğü görevinden önce, sırasıyla Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı, Kamu ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev yaptı. Çubukçu hâlihazırda, ESAN Madencilik, Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Tıp ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı yönetim kurulları üyesidir.

Çubukçu, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrasya Politikaları Kurulu Üyesi, Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Almanya İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim kurulu Üyesidir.

Yurtiçi ve dışında 29 yıllık bir deneyime sahip olan Çubukçu, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans; George Mason Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden seçim sistemleri, toplumsal baskı grupları ve anayasa ekonomisi üzerine yüksek lisans derecelerine sahiptir.

 

Emine ÇUBUKÇU - Üye

 

Sosyoloji ve işletmecilik geçmişine sahip olan sanatçı, kariyerine önce İstanbul'da, daha sonra Washington DC'de reklamcılık, halkla ilişkiler ve lobicilik alanlarında başladı. Emine Çubukçu, Türkiye ve ABD'de 28 yıllık reklam, PR ve lobicilik tecrübesine sahiptir. Araştırmayı etkili mesaj geliştirmeyle bütünleştiren stratejiler oluşturma ve ikna edici kamu politikası, sorun yönetimi girişimleri; kriz iletişimi çabalarını geliştirme ve uygulama; reklam, marka bilinci oluşturma ve medya kampanyalarını yönlendirme konusunda kapsamlı uygulamaları olan deneyimli bir iletişim uzmanıdır;

Emine, 2017-2022 yılları arasında Ogilvy İstanbul'un CEO'su olarak görev yaptı. Yaratıcılığa olan bağlılığıyla, Ogilvy İstanbul'u reklam, halkla ilişkiler ve dijital iletişim yoluyla markaları önemli kılmak için itici bir güç olarak yeniden kalibre etti.

Türkiye İletişim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştıktan sonra şu an Türkiye Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri 4.0 Platformu'nda görev yapmaktadır. Aynı zamanda Bir Dilek Tut Vakfı Türkiye Başkanıdır ve @AdAge'ın 2020 Avrupa İzleme Kadınları Sınıfı'na seçilmiştir. Epica, Sabre, Effie, Crystal Apple, Felis, PR News CSR, NY Festivals ve IPRA Golden Awards gibi birçok prestijli ödül kazanmış ekipleri yönetti. Ayrıca birçok prestijli ve tanınmış uluslararası ödül jürisinde görev almıştır.

Barış ÖZENOĞLU - Üye

 

Yeni Nesil Girişimcilik İş Kolu Başkanı olarak görev yapan Barış Özenoğlu, İş Bankası ve iştiraklerinin girişimcilik alanında gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. İzmir Fen Lisesi'nden mezun oldu ve ardından Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programını ve Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. 1996 yılında I-Bimsa firmasında danışman olarak başladığı iş hayatına 1997 yılında PWC firmasında kıdemli danışman olarak devam etti.

2001-2005 yılları arasında Accenture firmasında Global İş Çözümlerinden sorumlu olarak çalıştı ve 25'ten fazla ülkeye hizmet verdi. Kariyerine 2005 yılında Accenture Türkiye Ofisi'nde Partner olarak devam etti. 2012-2016 yılları arasında Mudo CEO'su ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı ve şirketin dönüşüm yolculuğunu yönetti. Bu dönüşüm Harvard Business School'da 'Bir Başarılı Liderlik Örneği' adlı akademik bir vakada incelenmiştir. 2017-2018 yılları arasında Turkcell'de Veri ve Analitikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

2018 yılında Invent Analytics Company'de Strateji Direktörü ve CEO Danışmanı oldu ve en son pozisyonu IBM'de Global Business Services Ülke Lideri oldu. Ocak 2020 - Ocak 2022 tarihleri arasında Türk Telekom Grup Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.Özyeğin, Sabancı ve Boğaziçi Üniversitelerinde MBA dersleri vermekte ve Yabancı Yatırımcılar Derneği bünyesinde Teknoloji ve İnovasyon Çalışma Grubu Başkanlığı yapmaktadır. 2012, 2014 ve 2016 yıllarında Fortune tarafından Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadını listesinde yer almıştır. Barış Özenoğlu, Ocak 2020'den itibaren Türk Telekom'da Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Gamze SARAÇOĞLU - Üye

 

Türkiye’nin başarılı moda tasarımcılarından Gamze Saraçoğlu, Işık Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. Parsons School of Design New York’ta Moda Tasarımı bölümünü dereceyle bitiren Saraçoğlu, Central Saint Martins Collage of Art and Design London’da moda eğitimini tamamlandı.

Kariyerine New York’ta, Donna Karan markasında tasarımcı asistanı olarak başlayan Gamze Saraçoğlu, kendi adını taşıyan markasının temellerini 2005’te atıp ilk koleksiyonunu 2009 yılında İstanbul Moda Haftası’nda sergiledi. 2011 yılında Işık Üniversitesi tarafından ‘Yılın Moda Tasarımcısı’ ödülüne layık görülen Saraçoğlu, 2012 yılında Moda Tasarımcılar Derneği Başkan Yardımcısı seçildi.

On beş yıldan fazla özel Haute Couture ürünler tasarlayarak kariyerine devam eden Gamze Saraçoğlu, bu çalışmalarına ek olarak kreatif danışmanlık tecrübesiyle Zara, H&M, Marks & Spencer, Boyner, Damat ve LC Waikiki gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen perakende markalarına ses getiren koleksiyonlar yarattı. Ayrıca başarılı tasarımcı, 2015-2018 yılları asında Mudo ve İnci markalarında kreatif direktörlük görevi üstlenerek birden fazla koleksiyona imza attı. 2018 yılında Saraçoğlu, The Walt Disney Company ile uluslararası bir iş birliğine imza atarak, Disney’in ikonik kahramanı Mickey Mouse’un dünya çapındaki 90. yıl dönümü kutlamaları için Penti, Hayat Su ve Taç Linens ile “Inspired by Mickey” adında kapsül koleksiyonlar hazırladı. Moda tasarımlarının yanı sıra Gamze Saraçoğlu, Turkcell, Aras Kargo, Anadolu Efes ve Petrol Ofisi gibi farklı sektörlerdeki başarılı firmalara üretim ve tasarım danışmanlığı vererek üniformalar tasarladı. Saraçoğlu bu tecrübelerine ek olarak, Kim Korkar Hain Kurttan, Yeni Bir Şarkı ve Toz tiyatro oyunları için Türkiye’nin önde gelen oyuncularına kostümler tasarladı.

2008’den bu yana Mimar Sinan Üniversitesi’nde Giysi Tasarımı dersi veren Saraçoğlu ayrıca 2010 yılı itibariyle Moda Tasarımcıları derneği yönetim kurulunda yer almaktadır.

Hazır giyim ve haute couture koleksiyonlarını Nişantaşı’ndaki showroom’unda sergileyen başarılı tasarımcı, Gamze Saraçoğlu Moda Tasarım Stüdyosu çatısı altında farklı sektörlerdeki perakende markalarına ve firmalara Koleksiyon Tasarımı ve Kreatif Danışmanlık hizmeti vermeyi sürdürüyor.

Atilla Demir YERLİKAYA - Üye

 

 

1971 yılında Ankara’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünü bitirdi. 1999-2001 yılları arasında National Geographic, Car, Popüler Tarih, L’Officiel dergilerinin de bulunduğu yayıncılık grubunun Genel Müdürü olarak görev aldı. Farklı şirketlerde üst yönetim kademelerinde bulunduktan sonra, 2006-2018 yılları arasında Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek şirketinde İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaparken Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan bölgesinde dış ilişkilerden sorumluydu. 2016 yılında DEİK Türkiye-Pakistan İş Konseyi başkanı olarak seçildi.

Sertaç YERLİKAYA - Üye

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Danışmanı, WEF-Türkiye Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Açık Kaynak Platformu Direktörü.

1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Daha sonra Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi MBA derecesini aldı. Doktor çalışmasını Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Yönetimi bölümünde tamamladı.

Yapı Kredi Bankası üretim hizmetleri müdürlüğü, Eczacıbaşı Mutfak Mobilyaları İmalat Sanayi (EMS), Deloitte ve Touché Danışmanlık, Boyner Holding, British American Tobacco (BAT), Turkcell İletişim A.Ş., Afillikitap.com gibi firmalarda yöneticilik görevleri yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri 4.0 Platformu Başkan Yardımcısı olarak çalışmalar yapmaktadır.



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız